direct reserveren: 0183-301574

omgeving

Omgeving

Vanaf de camping is het een korte wandeling naar de historische haven en binnenstad van Woudrichem. Deze kent u wellicht uit de film “Oorlogswinter” of de tv-serie “Dokter Tinus”. Vanaf de ingang van de camping heeft u zelfs zicht op het huis van Dokter Tinus.

Een bezoek aan de vesting van Woudrichem is zeker de moeite waard evenals de historische haven met de karakteristieke zalmschuitjes. Vanuit de vesting kunt u met de veerpont makkelijk een bezoek brengen aan Gorinchem.

Een stad met een prachtig historisch stadscentrum en voorzien van een ruim assortiment aan winkels. In de zomermaanden zijn er diverse festivals in de stad die ook zeker de moeite waard zijn. De pont brengt u ook naar Slot Loevestein, bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist.

Zonsondergang op het Merwedestrand naast de camping

De omgeving leent zich bij uitstek voor recreëren in de buitenlucht: fietsen door de groene omgeving van Het Land van Heusden en Altena, de verschillende natuurgebieden van het Brabants Landschap in de buurt en natuurlijk een bezoek aan de Biesbosch.

De vele mogelijkheden voor wandel, fiets en kanotochten maken Het Land van Heusden en Altena ideaal voor een dagje uit in de natuur. Er lopen mooie wandelroutes langs de rand van het Pompveld, door de Groesplaat en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Onderweg is het heerlijk vertoeven op het terras van Fort Altena of in de historische vesting van Woudrichem.

Observatiepost op de Groesplaat
Om de hoek: Slot Loevestein
Natuurgebied de Groesplaat
Scroll naar boven